Webpodium.nl
Online podium voor Nederlandse orkesten
Concertagenda Orkesten Podia Zoeken

Leids Studenten Koor en Orkest "Collegium Musicum"

OrkestLeids Studenten Koor en Orkest "Collegium Musicum"  Facebook  Twitter  Website
Reeks Die Schöpfung – Haydn
Dirigent Gilles Michels
Solisten Merel van Geest, sopraan
Adrian Fernandes, tenor
Berend Eijkhout, bariton
Programma Na 25 mooie jaren bij CM (Leids Studenten Koor en Orkest Collegium Musicum) zal onze koordirigent Gilles Michels dit voorjaar zijn laatste concert met CM geven. We willen deze bijzondere tijd graag met een heel bijzonder concert afronden. Daarom voeren we op zondagmiddag 24 maart in de Stadsgehoorzaal Joseph Haydns meesterwerk Die Schöpfung uit.
Dit oratorium viert hoe de aarde in zeven dagen geschapen is, beginnend met een donkere chaos zonder zon of aarde, vervolgens worden planten, dieren en mensen geschapen. Het werk eindigt met een prachtige aarde en een paradijs waar de eerste geschapen mensen, Adam en Eva, in harmonie en vol liefde leven.
Die Schöpfung is een van Haydns laatste composities. Pas laat, toen hij veel muzikale kennis had verzameld, waagde hij het om dit werk te schrijven. Het is ongetwijfeld een van zijn meest imponerende stukken. Dit meesterwerk zal CM op Gilles Michels’ afscheidsconcert presenteren. Zijn 25 jaar van inspirerende koorleiding willen we graag vervolledigen met een bijzonder concert op zondag 24 maart op de enige passende locatie in Leiden, de Stadsgehoorzaal.
Joseph Haydn- Die Schöpfung
Concerten
zo24maart2019 Google Maps  Stadsgehoorzaal, Leiden
flyer
'webpodiu_webpodium.r.titel' isn't in GROUP BY