Webpodium.nl
Online podium voor Nederlandse orkesten
Concertagenda Orkesten Podia Zoeken
Erich Wolfgang Korngold (29 mei 1897 - 29 november 1957)
De Oostenrijkse componist Erich Wolfgang Korngold is de zoon van de beroemde Weense muziekcriticus Julius Korngold. Hij is een wonderkind. Al heel jong begint hij met pianospelen en componeren.

Op zijn twintigste voltooit Erich Korngold de opera "Die tote stadt". Deze opera wordt bijzonder goed ontvangen en zijn internationale faam is een feit.

Als de tweede wereldoorlog uitbreekt ontvlucht Korngold Europa en vestigt zich in Amerika.

Hij schrijft er prachtige filmmuziek, waarvan vooral de muziek bij de film 'The adventures of Robin Hood' bekend is geworden; hij won er een Oscar mee.

Erich Korngold schrijft zijn erudiete en indrukwekkende muziek recht vanuit het hart. Het is zijn bedoeling om zo mogelijk heftige emoties bij de toehoorders op te roepen. Hij wil de ziel raken en de luisteraar ontroeren.

Het werk van Erich Korngold wordt ingedeeld bij de laat-romantiek. Hij gebruikte weelderige melodielijnen en opwindende harmonieën.
Bron: Avro Klassiek

Relevante links

Werken van Erich Wolfgang Korngold, klik op een werk voor informatie over uitvoeringen:

Concert voor viool en orkest in D, opus 35
Der Sturm
Symphonic Serenade
Tänzchen im alten Stil
The Adventures of Robin Hood
The Sea Hawk

Andere schrijfwijzen:

  • Erich W. Korngold

Deze lijst met schrijfwijzen wordt automatisch gegenereerd uit zoektermen en externe concertagenda's en moet het mogelijk maken dat bezoekers die andere schrijfwijzen hanteren via zoekmachines toch deze pagina kunnen vinden.