Webpodium.nl
Online podium voor Nederlandse orkesten
Concertagenda Orkesten Podia Zoeken
Reza Namavar (geboren op 30 oktober 1980)
Reza Namavar (Nederland, 1980) componeerde al op jonge leeftijd. Op zijn vijftiende had hij reeds twee orkeststukken op zijn naam staan en werd hij toegelaten tot de Jong Talentklas voor compositie van Daan Manneke op het Conservatorium te Amsterdam. Naast compositie studeerde hij ook piano bij Marjes Benoist. Later vervolgde hij zijn studie compositie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Gilius van Bergeijk en Martijn Padding. Ook volgde hij masterclasses bij Diderik Wagenaar en Louis Andriessen.


In 2000/2001 won Reza Namavar de Henriëtte Bosmans-prijs met zijn compositie "In Pricipe Wel". Verder heeft hij tijdens zijn studietijd vooral voor grotere ensembles geschreven, waaronder het Asko Ensemble en het ensemble Klang. Namavar schreef in 2006, op 25 jarige leeftijd, een succesvolle compositie voor het Residentie Orkest. Hiermee behaalde hij zijn masterdiploma klassieke compositie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.


Na zijn afstuderen schreef Reza Namavar een stuk voor twee piano's in de Suite Muziekweek. In februari 2007 werd zijn bewerking van "Nastaran" met Jordi Savall (in opdracht van het Nederlands Blazers Ensemble) uitgevoerd. In april van dat jaar volgde zijn opdrachtcompositie "Geld ade, ich bin dein müde" welke in zes verschillende steden is uitgevoerd door het Nederlands Studenten Kamerorkest. Ook werd Namavar in 2007 in het kader van het Holland Festival gevraagd om een opdrachtcompositie te schrijven. Het werd een kort altviool-concert, genaamd "De Schreeuwuijl". Het werd uitgevoerd door Susanne van Els en het Schönberg Ensemble onder leiding van Reinbert de Leeuw. In 2008 volgde een compositieopdracht van het Ensemble Insomnio, ter gelegenheid van de Gaudeamus Muziekweek. Ook schreef Reza Namavar een compositie voor het Gelders Fanfare Orkest. De première van dit werk vindt plaats tijdens de Nederlandse Muziekdagen 2008 in het Muziekgebouw aan 't IJ.
Bron: Nederlands Studenten Orkest, 2008

Relevante links

Werken van Reza Namavar, klik op een werk voor informatie over uitvoeringen:

De dauwboog
Geld, ade, ich bin dein Müde
In de blauwe nacht
Nieuwe compositie voor het Magma Duo

Verwante personen:

Andriessen, Louis
Bergeijk, Gilius van
Leeuw, Reinbert de
Manneke, Daan
Padding, Martijn
Wagenaar, Diderik

Betrokken bij de volgende concertreeksen (opdrachtcomponist):

Accordeon-ensemble Alphen Opus 2: Masterclass Nieuwe Muziek

Andere schrijfwijzen:

  • R. Namavar

Deze lijst met schrijfwijzen wordt automatisch gegenereerd uit zoektermen en externe concertagenda's en moet het mogelijk maken dat bezoekers die andere schrijfwijzen hanteren via zoekmachines toch deze pagina kunnen vinden.