Webpodium.nl
Online podium voor Nederlandse orkesten
Concertagenda Orkesten Podia Zoeken

KamerFilharmonie Der Aa

OrkestKamerFilharmonie Der Aa
AfkortingDer Aa
EmailKlik hier
Internethttp://www.deraa.nl/
TekstKamerFilharmonie Der Aa is een symfonieorkest in het Noorden van Nederland. Het orkest richt zich op amateurmuzikanten, die de jeugd- en studentenorkesten zijn ontgroeid. De primaire doelgroep bestaat uit jong werkenden die graag op hoog niveau muziek willen maken. Om een hoog muzikaal niveau te waarborgen zullen deelnemers gevraagd worden auditie te doen.

De initiatiefnemers van dit orkest zijn Jeroen Prikkel (voorzitter) en Klaas van der Lingen (strijkerschef). Zij misten een symfonieorkest voor de gevorderde amateurmuzikant, die graag op hoog niveau samen wil spelen. Jeroen en Klaas mobiliseerden vijf andere enthousiaste muzikanten en op 24 mei 2009 vond de eerste bestuursvergadering plaats. In de nazomer van 2009 heeft het bestuur van de KamerFilharmonie Der Aa contact gezocht met het bestuur van stichting Noordelijke Orkestrale Manoeuvres. Het resultaat hiervan is dat de KamerFilharmonie onder de vlag van stichting NOM vormgegeven gaat worden.

Er is voor de naam 'Der Aa' gekozen, omdat deze naam de verbintenis tussen de provincies Groningen en Drenthe goed weergeeft. Het orkest zal bestaan uit muzikanten uit deze noordelijke provincies en de repetities en concerten vinden in beide provincies plaats. KamerFilharmonie Der Aa zal daarmee een muzikale verbinding vormen tussen de noordelijke provincies.
CategorieënSymfonie-orkesten

ReeksPeriodeWerken vanConcerten in
Winds, Strings and Pipes mrt 2012Jongen, Messiaen, Saint-SaënsGroningen, Wildervank
Concertreeks Windkracht! jun 2011Strauss, Tsjaikovski, de MeijGroningen, Hoogeveen
Concertreeks Rembrandt feb 2011Badings, Bosmans, Mengelberg, Verhulst, van OtterlooAssen, Groningen
KamerFilharmonie Der Aa speelt 'Entartete Kunst' okt 2010 - nov 2010Hindemith, MahlerAssen, Groningen

> Componisten-tijdlijn van werken uitgevoerd door KamerFilharmonie Der Aa