Webpodium.nl
Online podium voor Nederlandse orkesten
Concertagenda Orkesten Podia Zoeken

Leiderdorps Kamerorkest

OrkestLeiderdorps Kamerorkest  Facebook  Website  Email
Reeks November 2009 - LKO 20 jaar
Dirigent Stephan Pas
Solist1 Marc van Vossen, cello
Programma

Ter gelegenheid van zijn 20-jarig bestaan voert het Leiderdorps Kamerorkest (LKO) Symfonie nr. 4 van Brahms uit en het celloconcert van Dvořák. Het orkest is vanwege het lustrum uitgebreid tot 70 man onder andere met oud-leden. Solist is Marc Vossen, lid van het Storioni Trio en solocellist van deFilharmonie in Antwerpen. Het LKO staat onder leiding van Stephan Pas.

Reden om voor dit programma te kiezen is in de eerste plaats een artistieke. Dvořák en Brahms waren goede vrienden en muzikaal zijn de twee zeer aan elkaar verwant. Een andere reden voor dit repertoire is de klankontwikkeling van het orkest, aldus dirigent Stephan Pas. 'Na het Mahler/Cramer-programma afgelopen jaar en de diverse Mozarts en Beethovens is dit de volgende logische stap.'

Het LKO behoort tot de betere amateur-orkesten in de regio en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein symfonieorkest. Het orkest verzorgt enkele malen per jaar een symfonisch concert en begeleidt daarnaast tal van koren in en om Leiden. Vorig jaar speelde het orkest de première van Sechs Lieder, op.4 (1910) van de Nederlandse componiste Anna Cramer waarvan ook een cd is gemaakt die binnenkort uitkomt. Het orkest wordt sinds 1998 gedirigeerd door Stephan Pas.

Antonín Dvořák - Concert voor cello en orkest in b, opus 1041
Johannes Brahms- Symfonie nr. 4 in e, opus 98
Concerten
za28november200920:15 Google Maps  Geertekerk, Utrecht
zo29november200915:30 Google Maps  Petruskerk, Leiden
'webpodiu_webpodium.r.titel' isn't in GROUP BY