Webpodium.nl
Online podium voor Nederlandse orkesten
Concertagenda Orkesten Podia Zoeken

Het Wagenings Symfonie Orkest

OrkestHet Wagenings Symfonie Orkest  Website
Reeks Concerten voorjaar 2009
Solist1 Madieke Marjon, sopraan
MedewerkingHet Andere Koor
Programma Het Wagenings Symfonie Orkest en Het Andere Koor hebben ook dit jaar een prachtig concertprogramma. Een programma, dat bol staat van gedichten en verhalen die vervolmaakt zijn door ze op prachtige muziek te zetten. Een programma ook, dat de tegenstellingen van het leven in verschillende facetten laat horen: hemel en aarde, liefde en lot.
Zo brengen we u het Schicksalslied, opus 54, het door Johannes Brahms getoonzette gedicht van Friedrich Hölderlin: de zaligheid van de goden versus het lijden van de mens.
We hebben nog een werk van Brahms voor u: Symfonie nr. 1, het resultaat van 20 jaar werk. Ook wel aangeduid als Beethovens tiende is het een voorbeeld van de klassieke stijl waar Brahms’ voorkeur naar uitging.
Van Felix Mendelssohn-Bartholdy hoort u zijn opus 42, beter bekend onder de naam Psalm 42, lied voor de zonen van Korah. Een stuk dat getuigt van een groot geloof, van de zoektocht naar geborgenheid bij God. Een stuk met een grote lyrische kracht, maar toch rustig en gelijkmatig.
En lest best: Jean Sibelius. Misschien wel Finlands grootste componist. Zijn liederen getuigen van de liefde voor zijn land, maar ook van zijn begaafdheid om rijkdom van de traditionele teksten (uit het epos ‘Kalevala’ en ‘Kanteletar’) tot uitdrukking te brengen in de muziek. De liederen in zijn opus 18 zullen u zeker zo ontroeren als ze ons gedaan hebben.
Johannes Brahms- Schicksalslied, opus 54
Johannes Brahms- Symfonie nr. 1 in C, opus 68
Felix Mendelssohn Bartholdy - Psalm 42, opus 42 'Wie der Hirsch Schreit'1
Jean Sibelius- Opus 18 (lied 1, 3, 4, 6)
Concerten
vr17april200920:15 Google Maps  Johannes de Doperkerk, Wageningen
za25april200920:15 Google Maps  Beurs van Berlage, Amsterdam
'webpodiu_webpodium.r.titel' isn't in GROUP BY