Webpodium.nl
Online podium voor Nederlandse orkesten
Concertagenda Orkesten Podia Zoeken

Novio Magum Wind Orchestra

OrkestNovio Magum Wind Orchestra  Website  Email
Reeks NMWO meets Sempe Unitas
MedewerkingSemper Unitas
Programma

Welke blaasmuzikant droomt er niet van om in een volle en sfeervolle topzaal een topconcert te kunnen geven? Voor harmonie Semper Unitas uit Sambeek en het Noviomagum Wind Orchestra (NMWO) uit Nijmegen wordt deze droom werkelijkheid. Op 9 maart om 20.15 geven ze samen een dubbelconcert in de Vereeniging in Nijmegen. Beide orkesten met bevlogen en enthousiaste musici staan garant voor een prachtige muzikale belevenis.

Dromen doen wij allemaal, maar het NMWO kiest er voor om deze waar te maken. Het pas 6 jaar jonge NMWO heeft lef, wat niet alleen blijkt uit de speelstijl, maar ook uit repertoirekeuze en programmering. Driemaal per jaar voert het NMWO succesvol een concertserie uit, vaak rondom een bijzonder thema, ditmaal 'Amerika'. De artistieke leiding is in handen van Lex Bergink. Hij speelde als hoboïst bij diverse gerenommeerde orkesten en ensembles, zoals het Residentie Orkest, het orkest van de Vlaamse Opera, I Fiamminghi en het befaamde Hexagon Ensemble. Op inspirerende wijze weet hij muzikanten te motiveren om hun muzikale grenzen op te zoeken en te verleggen.

Semper Unitas is in 1901 ontstaan als een echt dorpsharmonie en is doorgegroeid tot een orkest van formaat. Het komt uit in de concertafdeling, het hoogste amateurniveau dat behaald kan worden. Maar naast klassiek verzorgt Semper Unitas ook al jaren concerten met lichte muziek. Hierdoor blijft het leden en publiek boeien en inspireren.  Het orkest staat onder leiding van Geert Mooren. Vanaf 1985 dirigeert hij diverse fanfare- en harmonieorkesten, waaronder Semper Unitas sinds 1988, en met deze korpsen behaalde hij diverse promoties, provinciale- en landstitels.

Meer informatie over de orkesten en de leden is terug te vinden op www.semperunitas.nl en www.nmwo.nl. Het programma op deze website vermeldt alleen de werken uitgevoerd door NMWO.
 

Alfred Reed- Symfonie nr. 3
Nigel Hess- Catskills Mountains
James Barnes- Symphonic Overture
Percy Grainger- Lincolnshire Posy
Concerten
za9maart201320:15 Google Maps  Concertgebouw "De Vereeniging", Nijmegen
flyer
'webpodiu_webpodium.r.titel' isn't in GROUP BY