Webpodium.nl
Online podium voor Nederlandse orkesten
Concertagenda Orkesten Podia Zoeken

Symfonisch blaasorkest "de Amsterdamse Tramharmonie"

OrkestSymfonisch blaasorkest "de Amsterdamse Tramharmonie"  Website
Reeks Klassiek Mozaïek
Dirigent Gerrit de Weerd
Solist1 Birthe Blom
Programma Zoals elk jaar geeft Symfonisch Blaasorkest ATH ook dit jaar weer een concert in het prachtige concertgebouw te Amsterdam.

Meerdere malen heeft het orkest succesvol samengewerkt met jonge solisten. Ook deze avond staan er weer 2 veelbelovende talenten op het programma.

Birthe Blom (1982) zal als soliste optreden in het eerste deel van het vioolconcert van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski. Vanaf 2004 studeerde zij in Zwitserland aan het Conservatoire de Lausanne bij de wereldberoemde violist Pierre Amoyal. In 2007 heeft zij daar cum laude en met een 10 eindcijfer haar Diplôme de Soliste behaald. Zij ontving de Prix Max. D. Jost voor het beste viooleindexamen. Birthe Blom wordt gezien als een zeer talentvolle violiste en staat bekend om haar muzikaliteit en expressie.

Daarnaast zal de sopraan Kristina Bitenc (1986) uit Slovenië het podium betreden. Kristina Bitenc studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Barbara Pearson. In mei 2009 sloot ze haar studie af, waarna ze optrad in een reeks succesvolle concerten. Ze wordt inmiddels gezien als de meest veelbelovende Sloveense sopraan. Deze avond zal zij onder begeleiding van het orkest een aantal aria’s ten gehore brengen.

Het orkest zal tevens een aantal zeer bekende klassieke werken ten gehore brengen zoals Romeo en Juliet van Sergei Prokofiev en Porgy and Bess van George Gershwin.
Pjotr Iljitsj Tjaikovsky - Concert voor viool en orkest in D1
Concerten
za1mei201020:15Google Maps  Concertgebouw, Amsterdam
flyer

  ReeksPeriodeWerken vanConcerten in
  Deelname Wereld Muziek Concoursjul 2013Grainger, Sparke, de MeijKerkrade
  Groot en Kleinokt 2012Aparicio-Barberán, Grainger, Waespi, ZimmerAmsterdam
  Concert - Pini di Romanov 2011Appermont, Bellini, Katsjatoerian, Respighi, RoszaAmsterdam
  Amsterdam ziet sterren!mei 2011Baadsvik, Devreese, Holst, Rimski-Korsakov, Strauss, Wagner, Williams, van BeurdenAmsterdam
  ABCO concertfeb 2011Buerki, Devreese, Williams, van BeurdenOostzaan
  Poems from Guantánamodec 2010Amsterdam
> Klassiek Mozaïekmei 2010TjaikovskyAmsterdam
  Matinée Variéemrt 2009Amsterdam
  The Queen Symphonydec 2008Amsterdam