Webpodium.nl
Online podium voor Nederlandse orkesten
Concertagenda Orkesten Podia Zoeken

Symfonisch blaasorkest "de Amsterdamse Tramharmonie"

OrkestSymfonisch blaasorkest "de Amsterdamse Tramharmonie"  Facebook  Twitter  Instagram  Website
Reeks Matinée Variée
Dirigent Gerrit de Weerd
Koordirigent Maria van Nieukerken
MedewerkingGroot Concertkoor Amsterdam
Saxofoonkwartet AdoSa
Programma Symfonisch Blaasorkest ATH presenteert op zondagmiddag 15 maart "Matinée Variée" in het Concertgebouw te Amsterdam. Er zijn werken te beluisteren van Tolga Kashif, Bernard van Beurden en Leonard Bernstein.

Om te beginnen staat het moderne werk 'The Queen Symphony' van Tolga Kashif op het programma. Al eerder voerde het orkest dit prachtige symfonische stuk uit in het Muziekgebouw aan 't IJ. Dit werk bestaande uit 6 delen, is geïnspireerd door de muziek van de legendarische popgroep Queen. The Queen Symphony is een kleurrijke compositie waarin thematisch materiaal van het werk van Queen is gebruikt in de beste klassieke tradities. De muziek van Queen klinkt zoals deze nog nooit heeft geklonken! Nummers als 'Bohemian Rapsody', 'Radio Gaga' en 'We are the Champions' komen op bijzondere wijze voorbij. Nogmaals zal het orkest dit ruim 1 uur durende werk uitvoeren met medewerking van het Groot Concertkoor Amsterdam en de solisten Lestari Scholtes, Lisanne Soeterbroek en Nelleke Hoekstra.

Na de pauze staat u iets zeer bijzonders te wachten! Symfonisch Blaasorkest ATH en Saxofoonkwartet Adosa brengen een nieuwe compositie ten gehore van de bekende Nederlandse componist Bernard van Beurden, Four Movements for Saxophone Quartet and Wind Orchestra. Dit werk, bestaande uit 4 delen (Allegro, Alla Marcia, Molto Adagio, Vivace non Troppo), heeft Bernard van Beurden geschreven in opdracht van dit saxofoonkwartet en beleeft deze middag zijn wereldpremière!

Tenslotte hoort u de Symfonische Dansen uit de 'West Side Story' van Leonard Bernstein. De musical 'West Side Story', die in 1957 op Broadway in première ging, is een bewerking van Shakespeares 'Romeo en Julia'. De echte doorbraak van deze musical kwam in 1961, toen de filmversie verscheen. Hiervoor werd de partituur grondig herzien en Bernstein stelde uit deze versie de suite met Symfonische Dansen samen.
Concerten
zo15maart200915:00 Google Maps  Concertgebouw, Amsterdam

  ReeksPeriodeWerken vanConcerten in
  Deelname Wereld Muziek Concours jul 2013Grainger, Sparke, de MeijKerkrade
  Groot en Klein okt 2012Aparicio-Barberán, Grainger, Waespi, ZimmerAmsterdam
  Concert - Pini di Roma nov 2011Appermont, Bellini, Katsjatoerian, Respighi, RoszaAmsterdam
  Amsterdam ziet sterren! mei 2011Baadsvik, Devreese, Holst, Rimski-Korsakov, Strauss, Wagner, Williams, van BeurdenAmsterdam
  ABCO concert feb 2011Buerki, Devreese, Williams, van BeurdenOostzaan
  Klassiek Mozaïek mei 2010TsjaikovskiAmsterdam
> Matinée Variée mrt 2009Amsterdam
  The Queen Symphony dec 2008Amsterdam
  Poems from Guantánamo