Webpodium.nl
Online podium voor Nederlandse orkesten
Concertagenda Orkesten Podia Zoeken

Symfonisch blaasorkest "de Amsterdamse Tramharmonie"

OrkestSymfonisch blaasorkest "de Amsterdamse Tramharmonie"  Facebook  Twitter  Instagram  Website
Reeks The Queen Symphony
MedewerkingGroot Concertkoor Amsterdam
Programma Op zondagavond 7 december 2008 presenteert Symfonisch Blaasorkest ATH o.l.v. Gerrit de Weerd in samenwerking met het Groot Concertkoor Amsterdam o.l.v. Maria van Nieukerken:


The Queen Symphony

The Queen Symphony is een werk in 6 delen geïnspireerd door de muziek van de legendarische popgroep Queen. Aan dit explosieve werk voor koor en orkest heeft de componist Tolga Kashif ruim 4 jaar gewerkt.
The Queen Symphony is een kleurrijke compositie waarin thematisch materiaal van het werk van Queen is gebruikt in de beste klassieke tradities. De muziek van Queen klinkt zoals deze nog nooit heeft geklonken! Nummers als 'Bohemian Rapsody', 'Radio Gaga' en 'We are the Champions' komen op bijzondere wijze voorbij.
'The Queen Symphony' beleefde in 2002 haar wereldpremière in de Londense Royal Festival Hall met het Royal Philharmonic Orchestra onder leiding van Tolga Kashif zelf. Symfonisch Blaasorkest ATH en het Groot Concertkoor Amsterdam zullen een arrangement uitvoeren voor uitgebreid harmonieorkest en koor, van de hand van Erik Somers.

Naast de Queen Symphony zullen ook de beroemde 'Polowetzer Dansen' van Alexander Borodin uit de opera Prince Igor ten gehore worden gebracht, gevolgd door één van John Rutters populairste werken: 'Gloria'.

Het belooft een spectaculaire avond te worden en een bijzondere samenwerking van twee ambitieuze Amsterdamse verenigingen!
Concerten
zo7december200820:30 Google Maps  Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam

  ReeksPeriodeWerken vanConcerten in
  Deelname Wereld Muziek Concours jul 2013Grainger, Sparke, de MeijKerkrade
  Groot en Klein okt 2012Aparicio-Barberán, Grainger, Waespi, ZimmerAmsterdam
  Concert - Pini di Roma nov 2011Appermont, Bellini, Katsjatoerian, Respighi, RoszaAmsterdam
  Amsterdam ziet sterren! mei 2011Baadsvik, Devreese, Holst, Rimski-Korsakov, Strauss, Wagner, Williams, van BeurdenAmsterdam
  ABCO concert feb 2011Buerki, Devreese, Williams, van BeurdenOostzaan
  Klassiek Mozaïek mei 2010TsjaikovskiAmsterdam
  Matinée Variée mrt 2009Amsterdam
> The Queen Symphony dec 2008Amsterdam
  Poems from Guantánamo