Webpodium.nl
Online podium voor Nederlandse orkesten
Concertagenda Orkesten Podia Zoeken

I Romantici

OrkestI Romantici
Reeks I Romantici 2009
Dirigent Chris Pouw
Schilder Marcel Bastiaans
Solisten Marieke Steenhoek, sopraan
Maaike Poorthuis, mezzosopraan
Angelo Villari, tenor
Ziyan Atfeh, bas
Programma

Een ongebruikelijke samenwerking: de schilderkunst en klassieke muziek. Hoewel de schilderkunst en de muziek elkaar vaak hebben geïnspireerd, komt het zelden voor dat de twee disciplines samen op één podium tot uiting komen. Koor- en orkestproject I Romantici staat deze zomer in het teken van de Italiaanse hoogromantiek. Het project gaat van start met een tournee door Italië en Slovenië. Bij de concerten in Nederland in de eerste week van september van september zal de vaak traditionele gang van zaken rond een klassiek concert anders verlopen door een extra aanwezige op het podium; een schilder en zijn ezel. Schilder Marcel Bastiaans zal voor deze gelegenheid zijn atelier verlaten en voor het eerst zijn kunsten vertonen voor een live publiek, in een concertzaal.

Al enige jaren speelt bij Bastiaans het idee om zich tijdens een concert door de muziek, de sfeer, de musici en het publiek te laten inspireren. Deze zomer wordt het idee werkelijkheid wanneer tijdens vier concerten - in Zwolle, Den Haag, Utrecht en Amsterdam - een kunstwerk gemaakt zal worden. Het publiek is op deze manier toeschouwer van twee kunstdisciplines tegelijk. Het resultaat van de avond zal na afloop van de concerten geveild worden.

I Romantici is een relatief nieuw fenomeen in de Nederlandse amateurmuziek. Jaarlijks worden door middel van audities een koor en orkest samengesteld met als doel de Romantische muziek op binnen- en buitenlandse podia te brengen. Marcel Bastiaans is een Nederlandse kunstschilder en designer wiens werk geïnspireerd wordt door het impressionisme en het surrealisme.

Giuseppe Verdi- Messa da Requiem
Concerten
wo2september200920:15 Google Maps  Dominicanenkerk, Zwolle
do3september200920:15 Google Maps  Elandstraatkerk, Den Haag
za5september200920:15 Google Maps  Jacobikerk, Utrecht
zo6september200914:30 Google Maps  Beurs van Berlage, Amsterdam

  ReeksPeriodeWerken vanConcerten in
> I Romantici 2009 sep 2009VerdiAmsterdam, Den Haag, Utrecht, Zwolle
  Concertreeks 2008 "Romantisch Natuurgeweld" sep 2008Bruckner, van BeethovenAmsterdam, Delft, Nijmegen, Utrecht
  2007 aug 2007 - sep 2007Micháns, Prokofiev, RachmaninovAmsterdam, Enschede, Nijmegen, Utrecht
  2005 sep 2005Brahms, Dvořák, RöntgenAmsterdam, Delft, Utrecht