Webpodium.nl
Online podium voor Nederlandse orkesten
Concertagenda Orkesten Podia Zoeken

New Dutch Academy

OrkestNew Dutch Academy  Website
Reeks Felix Meritis lustrum serie: New Dutch Academy op authentieke instrumenten
Programma Felix Meritis beleeft in 2008 haar jubileumjaar: het gebouw bestaat nu op de kop af 220 jaar en het gelijknamige genootschap maar liefst 230 jaar. Toen het gebouw Felix Meritis (architect Jacob Otten Husly) op 31 oktober 1788 werd geopend was de eerste activiteit van het genootschap het geven van een openingsconcert. Ruim honderd jaar was er een rijke traditie van concerten in de Concertzaal. Deze traditie wordt weer in ere hersteld en in ieder concert vindt u iets terug uit het rijke muziekleven van toen.

New Dutch Academy presenteert vocale en instrumentale werken van Bach en van zijn familie en vrienden in het intieme programma 'Thuis bij Bach'. Dirigent Simon Murphy speelt het concert op de geslaagde reconstructie van Bach's eigen cello, een instrument dat geheel nieuwe inzichten verschaft in de klassieke kamerwerken van Bach. In Felix Meritis werden vooral in de periode tussen 1795 en 1801 werken van Bach uitgevoerd.

Verder staan op het programma werken van: Carl Friedrich Abel (1723-1787), leerling van Bach en leraar van Joseph Schmitt ("de Nederlandse Haydn" en eerste dirigent van Felix Meritis, 1788-1791); Silvius Leopold Weiss (1686-1750), de 18e eeuwse luitvirtuoos; en Adam Falckenhagen (1697-1754).

m.m.v. Simon Murphy (cello piccolo), Georgia Browne (fluit), Elizabeth Dobbin (sopraan), Karl Nyhlin (barokluit) en Hanna Loftsdottir (cello)

Informatie: www.felix.meritis.nl / www.kamconcerten.nl

Deze reeks wordt georganiseerd door Felix Meritis en Stichting Kamermuziek Amsterdam en wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van het SNS REAAL Fonds.
Johann Sebastian Bach- Suites voor Violoncello
Johann Sebastian Bach- Sonata in E minor for Flute and Basso Continuo BWV 1034
Johann Sebastian Bach- (Coffee) Cantata "Schweigt stille, plaudert nicht" BWV 211
Antonio Vivaldi- Cantata "All'ombra di sospetto"
Johann C.F. Bach- Sonata in G for Cello and Basso Continuo
Johann C.F. Bach- Allegretto - Rondeaux
Concerten
do30oktober200820:15 Google Maps  Felix Meritis, Amsterdam
'webpodiu_webpodium.r.titel' isn't in GROUP BY