Webpodium.nl
Online podium voor Nederlandse orkesten
Concertagenda Orkesten Podia Zoeken
Wilbert Bulsink
Wilbert Bulsink werd op 10 juli 1983 geboren in Doetinchem. Wilbert Bulsink begon al op zéér jeugdige leeftijd met muziekmaken, liefst achter het elektronisch orgel thuis. Later verruilde hij dit instrument voor de piano en had tot 1998 les van Herbert Tangelder op de muziekschool in Doetinchem. Celloles kreeg hij van zijn tiende tot zijn vijftiende jaar van Marian de Beer. Sinds zijn 12de jaar volgde hij compositielessen aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, eerst bij Daan Manneke en daarna bij Theo Loevendie. Van 1998 tot 2001 kreeg hij pianoles van Ton Hartsuiker in Utrecht. Daarna studeerde hij piano aan het Sweelinck Conservatorium bij Gert-Jan Vermeulen.

Op zijn elfde jaar schreef hij een wals voor het Nederlands Blazers Ensemble die tijdens het Nieuwjaarsconcert in 1995 werd uitgevoerd. In 1997 voerde het Nederlands Blazers Ensemble opnieuw twee stukken van hem uit. In 1999 werd zijn werk Ontdekkingen geselecteerd voor het Project Jonge Componisten van het Nederlands Balletorkest.

In 1996 behaalde hij de eerste prijs op een compositiewedstrijd in het kader van het 75-jarig bestaan van het Zwolsch Symfonieorkest. In 1998 won hij een eerste prijs bij het Prinses Christina Concours en werd het stuk Prelude nr. 1 uitgevoerd door het Nieuw Ensemble o.l.v. Micha Hamel. In september 1999 kreeg Wilbert Bulsink voor Ontdekkingen de NOG Stimuleringsprijs.
Bron: MuziekGroep Nederland, 2003

Relevante links

Werken van Wilbert Bulsink, klik op een werk voor informatie over uitvoeringen:

2 Nocturnes voor Strijkorkest

Verwante componisten:

Hamel, Micha
Manneke, Daan