Webpodium.nl
Online podium voor Nederlandse orkesten
Concertagenda Orkesten Podia Zoeken
Micha Hamel
Hamel studeerde orkestdirectie bij Ed Spanjaard en Jac van Steen, en compositie bij Diderik Wagenaar en Konrad Boehmer aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na zijn studie nam hij deel aan de compositieklas van het Tanglewood Music Center, waar hij studeerde bij Mario Davidovsky en Louis Andriessen.

Hamel schrijft werken van uiteenlopend karakter: van vioolconcert tot compositie voor tape, van kleinschalige werken tot theatermuziek. In 1993 werd zijn compositie Fructus onderscheiden met de Aanmoedigingsprijs voor Compositie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Als dirigent houdt hij zich veelvuldig bezig met nieuwe muziek. Onder zijn leiding kwamen veel premières tot stand; gedurende het repetitieproces werkte hij intensief samen met componisten als György Ligeti en Theo Loevendie. Tijdens zijn conservatoriumstudie was hij assistent van Kenneth Montgomery en Reinbert de Leeuw, en organiseerde hij zelf vele ensemble-, koor- en orkestconcerten. Sinds 1993 dirigeert hij als gastdirigent regelmatig het Nieuw Ensemble en sinds 1997 ook het Schönberg Ensemble.

In 1995 werd hij artistiek leider van Slagwerkgroep Den Haag. Daarnaast werd hij in 1997 assistent-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest: in het kader van de Bernard Haitink Beurs werd hem de gelegenheid geboden om gedurende twee seizoenen nauw samen te werken met Edo de Waart.
Bron: Klassiekemuziekgids.net

Relevante links

Werken van Micha Hamel, klik op een werk voor informatie over uitvoeringen:

Laatste Man / Ware Grootte

Betrokken bij de volgende concertreeksen (dirigent):

NSO: 2008