Webpodium.nl
Online podium voor Nederlandse orkesten
Concertagenda Orkesten Podia Zoeken
Gerhart Drijvers
Toen Gerhart Drijvers (Groningen, 1963) als veertienjarige een prijs in de wacht sleepte tijdens een hoornconcours in Trenton (Amerika), besloot hij van muziek zijn beroep te gaan maken. Hij studeerde hoorn aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Piet Schijf en later bij Martin van de Merwe. Tijdens zijn studie speelde hij onder meer in het E.E.G. Jeugdorkest onder leiding van Claudio Abbado. Na zijn afstuderen (1989) werd hij hoornist bij RBO Sinfonia (voorheen: Randstedelijk Begeleidingsorkest). Tevens is Gerhart Drijvers werkzaam bij onder andere Het Nederlands Promenade Orkest, l'Orchestra Particolare, het Helios Ensemble, Deutsch-Niederländische Kammerphilharmonie, diverse opera- en musicalproducties en het koperensemble Imperial Brass.

Naast zijn activiteiten als hoornist ontstond een tweede liefde: orkestdirectie. Na een voorzichtig begin besloot Gerhart Drijvers de studie voor HaFaBra-directie te volgen, die hij in 1999 cum laude afsloot. Dat smaakte naar meer en de studie Orkestdirectie volgde, waarvan hij het diploma in 2004 met het VU-Symfonieorkest in Amsterdam eveneens cum laude behaalde. Zijn steeds omvangrijker wordende directiewerkzaamheden hebben Gerhart Drijvers geleid tot zijn huidige studie Master Orkestdirectie aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, waarvan hij in voorjaar 2009 hoopt af te studeren. In de zomer van 2007 was hij assistent-dirigent bij Opera Spanga (première opera Gods Videotheek) met het Magogo Kamerorkest en in december 2007 had hij de muzikale leiding van de kerstproductie 'Scrooge en Marley' van Productiehuis Alphen. In februari 2008 was hij actief deelnemer aan een masterclass met het BBC Scottish Symphony Orchestra onder leiding van Ilan Volkov.

De muzikaliteit en veelzijdigheid van Gerhart Drijvers zijn eveneens terug te vinden in zijn bewerkingen voor uiteenlopende bezettingen. Niet alleen verschijnen regelmatig arrangementen van zijn hand bij de uitgeverijen Bronsheim, Baton Music en Molenaar, ook onder andere l'Orchestra Particolare en Imperial Brass speelden werken van zijn hand. Meest recente wapenfeit is de CD 'Much ado About Music!' waarvoor hij de bewerkingen schreef van liederen op teksten van William Shakespeare voor de Zuid-Afrikaanse sopraan Johanni van Oostrum en koperensemble Imperial Brass. Onder andere componist John Rutter was zeer positief: "I have played the album and really enjoyed it! The brass transcriptions work really well, and the playing has some lovely refinement".

In de zomer van 2008 leidt hij het kamerorkest en –koor van DoDo Amsterdam tijdens een concertreis naar Frankrijk.
Bron: Harmonie Arti, 2008

Betrokken bij de volgende concertreeksen (dirigent):

FSO: April 2024
FSO: Januari 2024
FSO: November 2023
FSO: Nieuwjaarsconcert 2022
FSO: Najaarsconcerten 2020 (blazers)
FSO: Najaarsconcerten 2020 (strijkers)
FSO: Nieuwjaarsconcert 2020
FSO: Najaarsconcerten 2019
Harmonie Arti: Galaconcert in het kader van 100-jarig bestaan
Harmonie Arti: Jubileumconcerten 100-jarige harmonie Arti Alphen a/d Rijn