Webpodium.nl
Online podium voor Nederlandse orkesten
Concertagenda Orkesten Podia Zoeken
Wolfgang Lange
Wolfgang Lange studeerde hobo bij Han de Vries Gerhard Turetschek (Wenen) en Christian Schneider (Keulen). Hij was freelance-hoboïst in diverse orkesten en is medeoprichter en vaste hoboïst van het Helios Ensemble.

Wolfgang studeerde koor-directie bij Barend Schuurman aan de Hogeschool voor Muziek te Rotterdam en vervolgde de opleiding aan de Hogeschool voor Muziek te Tilburg voor de 'Tweede Fase'. In 2003 behaalde hij zijn 'Master's Degree'. Hij volgde lessen orkestdirectie bij o.a. Julius Kalmar aan het Hans Swarowsky Instituut te Milaan. Hij nam privélessen en volgde stages bij o.a. Timo Nuoranne, dirigent van het Fins Radio Kamerkoor.

Wolfgang is dirigent en artistiek leider van het Helios Ensemble en het Helios Kamerkoor. Met dit gezelschap realiseerde hij reeds verschillende producties en cd-opnames. In januari 2007 voerde hij met het Helios de wereldpremière uit van 'Als je weet waar ik ben zoek me dan' van Gábor Tarján en van Daan Mannekes 'Cantique de Pascal' in een nieuwe, door Bart Visman geïnstrumenteerde versie, 'Double'. Daan Manneke componeerde in zijn opdracht voor het Helios 'Trajectoire', een grand motet voor koor en ensemble. Het Helios geeft daarvan de eerste uitvoering in november 2007.

Wolfgang Lange is vaste dirigent van het Waterlands Kamerkoor (Purmerend), het Utrechts Kamerkoor, het Eindhovens Kamerkoor en Lingua Musica (Leiden). Daarnaast is hij dirigent van de projectkoren Haags Vocaal Ensemble en Luna Kamerkoor. Met zijn koren voerde hij uiteenlopend koorrepertoire uit van muziek uit de afgelopen vijf eeuwen, zowel a-capella als met volledig orkest. Wolfgang studeert zang bij Ronald Klekamp.

Relevante links

Verwante componisten:

Manneke, Daan
Tarján, Gábor
Visman, Bart

Betrokken bij de volgende concertreeksen (dirigent):

Helios Ensemble: Als je weet waar ik ben zoek me dan