Webpodium.nl
Online podium voor Nederlandse orkesten
Concertagenda Orkesten Podia Zoeken

Studentenkamerorkest "Ensuite"

OrkestStudentenkamerorkest "Ensuite"
AfkortingEnsuite
Internethttp://www.studentenmuziek.nl/
TekstHet kamerorkest Ensuite is opgericht in 2002 en is daarmee de jongste ondervereniging van ESMG Quadrivium. Ensuite zit nog in de groei maar is vastberaden steeds meer van zich te laten horen!

Onder de noemer kamerorkest vallen kleine orkesten tot ongeveer 25 personen, bestaande uit zowel strijkers als blazers. Voor het studentenkamerorkest streven wij naar een bezetting in de strijkers van minimaal 4 eerste violen, 4 tweede violen, 2 altviolen, 2 celli. In de blazerssectie is plaats voor 2 fluiten, 2 klarinetten, 2 hobo's, 2 fagotten, 2 trompetten en 2 hoorns. Natuurlijk kan de bezetting licht variëren per werk dat op het repertoire staat en zonodig zal het orkest aangevuld worden met gastspelers. Tijdens het lustrumconcert in Muziekcentrum Frits Philips van 18 juni 2005 telde het kamerorkest bijvoorbeeld 34 muzikanten. 

Ensuite speelt kamermuziekstukken en symfonische werken uit de verschillende stijlperiodes. Componisten die aan bod kwamen zijn onder andere Bach, Debussy, Grieg, Pachelbel en Ravel. Ensuite maakt echter ook uitstapjes naar de wat minder traditionele muziek. Zo werden op het lustrumconcert het Magnificat van John Rutter en een opdrachtcompositie ten gehore gebracht, in samenwerking met het koor en blokfluitensemble.
Categorie├źnKamerorkesten en ensembles, studentenorkesten