Webpodium.nl
Online podium voor Nederlandse orkesten
Concertagenda Orkesten Podia Zoeken
Nathalie Mees
Nathalie Mees (1975) begon haar muzikale carrière met de studies Muziekwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en Muziekregistratie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Omdat haar ambities toch meer bij het zingen lagen, besloot zij na de studie Muziekregistratie om haar Conservatoriumloopbaan te continueren met de studie Klassiek Zang.
Haar docenten gedurende de opleiding waren Lenie van den Heuvel, Sasja Hunnego en Barbara Pearson. Nathalie behaalde in 2005 haar bachelordiploma.
Momenteel wordt zij gecoached door Meinard Kraak.

Zij volgde masterclasses bij onder andere Alexander Oliver, David Wilson Johnson, Jill Feldman, Philip Curtis, Maarten Vonk en Wiebke Goetjes.

Nathalie zong al dan niet in koorverband onder Reinbert de Leeuw, Jaap van Zweden, Jac van Steen en Peter Dijkstra.

In de zomer van 2003 zong zij de altsolo's in het Gloria van Vivaldi en het Magnificat van Durante tijdens een korte tournee door Frankrijk en Nederland.
In 2004 nam zij het Requiem van Duruflé op met mannenensemble "The Gents", waarna in 2005 een korte tournee volgde, waaronder een concert in de grote zaal van het Koninklijk Concertgebouw.

Op het gebied van opera zong zij in enkele producties van De Nieuwe Opera Academie onder andere onder leiding van Kenneth Montgomery.
Ook zong zij in een productie de rol van Dido in Dido & Aeneas van Purcell.
In oktober 2005 werkte zij mee aan twee projecten op het YO! Opera Festival in Utrecht, te weten de Operaflat en het Operacafé.

In het theaterseizoen 2006-2007 is zij te horen in de opera "Hans & Grietje" (ned. vert.) van E. Humperdinck in de rol van Moeder. Ook zal zij te horen zijn in de opera "Alzheimer" van Chiel Meijering als lid van het vocaal ensemble en in de rol van zuster.

In de zomer van 2007 zingt zij de sopraan-solo in de 4e symphonie van Gustav Mahler met het Leiderdorpskamerorkest onder leiding van Stephan Pas.
Bron: Website Nathalie Mees, 2007

Betrokken bij de volgende concertreeksen als solist (sopraan):

LKO: Mahler/Cramer concerten