Webpodium.nl
Online podium voor Nederlandse orkesten
Concertagenda Orkesten Podia Zoeken
Alex Poelman
Alex Poelman wordt op 18 juli 1981 geboren in Arnhem. Op zijn elfde krijgt hij hoornlessen bij de harmonievereniging van Oosterbeek. Na het afmaken van zijn vwo, verhuist Alex naar Enschede om daar informatica te studeren aan de Universiteit Twente. In die tijd is hij actief als hoornist bij het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest en het Studenten Harmonie Orkest Twente. Op dit moment speelt Alex bij Wilhelmina Glanerbrug, één van de beste amateurorkesten van Nederland. Dit orkest heeft ondermeer de eerste symfonie “The Seven Wonders of the Ancient World” en Jeanne d’Arc in première gebracht. Tijdens zijn studie arrangeert Poelman een aantal werken voor harmonieorkest en componeert hij voor kleine ensembles.

In 2001 schrijft Alex zijn eerste compositie voor harmonieorkest: Volcano. The Seven Wonders of the Ancient World, zijn eerste symfonie (2004), wordt een groot succes en is over heel de wereld uitgevoerd. De partiture wordt door de KMKJWF onder leiding van Norbert Nozy op cd gezet. De eerste drie delen maken nog steeds deel uit van het klein repetorium bij concoursen. Na zijn eerste symfonie volgen er werken als D-Day, Jeanne d’Arc, Pinocchio en Theophoros. De composities van Alex Poelman gaan de hele wereld over. Ook buiten Europa worden stukken van Alex uitgevoerd, waaronder Japan, Brazilie en Amerika.

Sinds 2003 worden alle partitures uitgegeven en opgenomen door Molenaar Edition BV. Er zullen er in de toekomst nog meer volgen.
Bron: Website Alex Poelman, 2009

Relevante links

Werken van Alex Poelman, klik op een werk voor informatie over uitvoeringen:

D-Day
Pegasus
Pinocchio