Webpodium.nl
Online podium voor Nederlandse orkesten
Concertagenda Orkesten Podia Zoeken
Arnaud Oosterbaan
Arnaud Oosterbaan (1981) wordt door collega's en pers gezien als 'een veelbelovende en gepassioneerde dirigent'. Op 6-jarige leeftijd begon zijn interesse voor dirigeren en nadat hij op 17-jarige leeftijd voor het eerst de baton (dirigeerstokje) hanteerde werd een nieuwe dirigent geboren. Nu tien jaar later dirigeert Arnaud in binnen en buitenland en is zijn drang om te dirigeren niet meer te stoppen.

Aan het Prins Claus Conservatorium studeerde Arnaud Hafa-directie bij Alex Schillings. In deze periode bekwaamde Arnaud zich tevens in de orkestratiekunst bij de Luxemburgse componist Marco Pütz. In 2004 behaalde Arnaud zijn diploma. In hetzelfde jaar begon hij aan een studie Master of Music (hafa-directie) aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tijdens deze studie is hij tevens begonnen met het verbreden van zijn vakgebied, o. a. met lessen in koor- en opera-directie bij de vermaarde dirigent Louis Buskens. In juli 2006 heeft Arnaud deze studie summa cum laude afgesloten door middel van een concert met de Kapel van de Koninklijke Marine.
Vervolgens begon Arnaud aan zijn tweede studie Master of Music aan de Zuidelijke Hogeschool der Kunsten. Hier specialiseerde hij zich in de opera- en orkestdirectie bij Antony Hermus in Hagen (Dld) en in koordirectie bij Louis Buskens. In november 2008 heeft Arnaud deze studie afgerond door middel van een concert met Das Philharmische Orchester Hagen. Hiervoor is hij eveneens summa cum laude geslaagd.

In juli 2008 was Arnaud geselecteerd als een van de zeven deelnemers voor de prestigieuze Conducting Classes (Londen Master Classes) van Benjamin Zander in Londen. Hier heeft Arnaud zeer goede kritieken gekregen en is hij bestempeld als 'a real conducting talent'.

Sinds december 2004 is Arnaud de enthousiaste dirigent van GSO Mira. Tevens is Arnaud dirigent van het orkest Euphonia uit Wommels en gastdirigent van verschillende koren en orkesten. In 2006 was Arnaud koordirigent bij een productie van Der Fliegende Holländer (wagner), uitvoerende waren het Brabantkoor en het orkest van de Vlaamse Opera. In april 2009 is Arnaud assistent-dirigent bij een operaproductie in L'Opéra National de Paris.
Bron: GSO Mira, 2009

Betrokken bij de volgende concertreeksen (dirigent):

MIRA: Najaar 2009
MIRA: Voorjaar 2009
MIRA: Najaar 2008
MIRA: Voorjaar 2008
MIRA: Najaar 2007
MIRA: Voorjaar 2007
MIRA: Najaar 2006
MIRA: Najaar 2005
MIRA: Voorjaar 2005