Webpodium.nl
Online podium voor Nederlandse orkesten
Concertagenda Orkesten Podia Zoeken
Theo Abazis (geboren op 15 juli 1967)

Theo Abazis werd op 15 juli 1967 in Athene geboren. Hij studeerde piano en muziektheorie aan het nationaal conservatorium van Athene. In 1987 kwam hij naar Nederland en studeerde compositie en orkestdirectie aan het Utrechts Conservatorium. In 1993 behaalde hij het eindexamen compositie met onder andere een groot orkestwerk en een multimedia spektakel met de titel Medea. Van 1993 tot 1995 studeerde hij bij Dimitri Terzakis aan de Musikhochschule te Bern. 

In oktober 1993 ging in Duitsland het ballet Anathema in première bij het Stuttgarter Staatsballet (choreografie: R. de Oliveira). In 1995 volgde bij hetzelfde gezelschap Orfeas. Het stuk Kavafis wordt regelmatig door het Basho Ensemble uitgevoerd. In 1991 werd hij prijswinnaar van de Onassis Foundation en kon met een driejarige beurs zijn studie voortzetten bij Tristan Keuris

Op de cd Different world werd zijn Pas de deux vastgelegd (Erasmus 237).

Bron: MuziekGroep Nederland, 1998

Relevante links

Werken van Theo Abazis, klik op een werk voor informatie over uitvoeringen:

Attractive Moralities

Verwante componisten:

Keuris, Tristan

Andere schrijfwijzen:

  • T. Abazis

Deze lijst met schrijfwijzen wordt automatisch gegenereerd uit zoektermen en externe concertagenda's en moet het mogelijk maken dat bezoekers die andere schrijfwijzen hanteren via zoekmachines toch deze pagina kunnen vinden.