Webpodium.nl
Online podium voor Nederlandse orkesten
Concertagenda Orkesten Podia Zoeken
Barbara Woof
Barbara Woof werd in 1958 te Sydney (Australië) geboren.

Zij studeerde compositie bij Peter Sculthorpe aan de Universiteit van Sydney en behaalde in 1980 cum laude de titel Bachelor of music. Nadat haar een beurs werd toegekend kwam zij in 1981 naar Nederland. Zij studeerde hier van 1981-1985 compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Peter Schat en Jan van Vlijmen, elektronische compositie bij Jan Boerman en analoge studiotechniek aan het Instituut voor Sonologie in Utrecht.

Na haar studie is zij werkzaam als componist en vanaf 1988 als docent aan de Faculteit Kunst, Media en Technologie van de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. In 1992 was zij composer-in-residence bij de Australian Broadcasting Corporation, met als opdracht het schrijven van twee werken voor orkest en het leiden van workshops binnen het onderwijsprogramma van de Australian Broadcasting Corporation.

Haar Hommage à Odilon Redon voor orkest werd in 1983 uitgevoerd door het Nederlands Ballet Orkest tijdens de Gaudeamus Muziekweek in het kader van het Jonge Componisten Project. Tijdens het Festival vrouwen en muziek in 1985 werd haar elektronische compositie Syzygy uitgevoerd. In 1990 kreeg zij de opdracht voor het tournee van het Nederlands Studenten Orkest: Canzone. In 1993 ging haar compositie Nachtreis voor de theatervoorstelling Voyeurs in première tijdens het Holland Festival. In 1995 kreeg zij een opdracht van de Rotterdamse Kunststichting voor Dervish voor klarinet.

In 1985 werd de elektronische compositie Syzygy bekroond met de Martim Codax Prize in Vigo (Spanje).
Bron: MuziekGroep Nederland, 2004

Relevante links

Werken van Barbara Woof, klik op een werk voor informatie over uitvoeringen:

Canzone