Webpodium.nl
Online podium voor Nederlandse orkesten
Concertagenda Orkesten Podia Zoeken
Merlijn Twaalfhoven

Componist Merlijn Twaalfhoven (1976) laat zich voor zijn composities vooral inspireren door archaïsche en niet-westerse muziek, waarbij een balans tussen ruwe natuurgeluiden en verfijnde melodieën zorgt voor een veelzijdig klankpalet. Zijn composities werden uitgevoerd door orkesten in Nederland, Japan, België en Zwitserland, en ontvingen diverse prijzen.

Twaalfhoven maakt daarnaast met zijn Stichting La Vie sur Terre ongewone, soms grootschalige projecten die een breed publiek opnemen in een totaalbeleving voor alle zintuigen. Op bijzondere locaties zoals een scheepswerf, duingebied of het rijksmuseum, maar ook in concertzalen als Vredenburg en Paradiso werken klassieke musici samen met bijvoorbeeld een boerenfanfare, DJ's, kinderkoren, koks en kappers.

Als lector 'PopKunst' aan kunsthogeschool ArtEZ (de hogeschool in Arnhem, Zwolle en Enschede) onderzoekt hij hoe kunstenaars nieuwe publieksgroepen kunnen bereiken zonder afbreuk te doen aan hun artistieke ideeën. Zelf brengt hij dit in praktijk in de projecten van La Vie sur Terre en in samenwerking met o.a. Toneelgroep Amsterdam, dansgroep Emio Greco|PC en Springdance Festival. Hij maakte een groot aantal locatieprojecten met plaatselijke musici in centraal Europa in het kader van het Nederlandse voorzitterschap van de EU en is bijna even vaak te horen op MTV als op radio 4.

Bron: Website Merlijn Twaalfhoven, 2009

Relevante links

Werken van Merlijn Twaalfhoven, klik op een werk voor informatie over uitvoeringen:

Opdrachtcompositie