Webpodium.nl
Online podium voor Nederlandse orkesten
Concertagenda Orkesten Podia Zoeken
Thomas Beijer
Thomas Beijer (1988) kreeg zijn eerste pianoles op achtjarige leeftijd van Loes Geusebroek. Vanaf zijn elfde studeerde hij daarnaast muziektheorie en muziekgeschiedenis bij Martin Kloos. In 2002 werd hij aangenomen op de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam waar hij les had van Marjes Benoist. Hetzelfde jaar werd hij ook toegelaten tot het 'Studiefonds voor Jonge Meesters'.
Op zestien-jarige leeftijd vervolgt hij zijn studie bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam.
Verder volgde Thomas Beijer masterclasses van o.a. Elza Koldon, Pascal Devoyon, Jacques Rouvier en Murray Perahia.Thomas Beijer won eerste prijzen bij het Prinses Christina Concours en het concours de Stichting Jong Muziektalent Nederland. Bij de laatstgenoemde won hij op het Nationale Concours de eerste prijs en de prijs voor de beste vertolking van een modern Nederlands werk op het Nationale Concours. Hierdoor werd Thomas Beijer in 2007 uitgeroepen tot 'Jong Muziektalent van het Jaar'.
In maart 2007 won hij het prestigieuze pianoconcours van de Young Pianist Foundation. Met zijn vertolking van Mozart's Pianoconcert nr. 9 in Es KV271 in de finale won hij ook de publieksprijs. Hierdoor werd Thomas Beijer uitgenodigd voor talloze recitals in binnen- en buitenland, waaronder een succesvolle tournee door Japan in oktober 2007.In juni 2008 was Thomas Beijer solist bij het Residentie Orkest onder leiding van Neeme Järvi in de Variations Symphoniques van César Franck. In diezelfde maand is Thomas Beijers' debuut CD met werken van Johannes Brahms uitgekomen. De CD is onder het label Brilliant Classics in meer dan 40 landen uitgebracht.Meer informatie op
www.thomasbeijer.com
Bron: Nederlands Studenten Orkest, 2008

Betrokken bij de volgende concertreeksen als solist (piano):

NSO: 2009
Pulcinella: Voorjaarsconcerten 2015
VU-orkest: Januari 2013