Webpodium.nl
Webpodium.nl
Concertagenda Orkesten Podia Zoeken
 

Arnhem Sinfoniëtta

OrkestArnhem Sinfoniëtta  Website  Email
ReeksConcerten 2010
DirigentDick van Gasteren
Programma

Arnhem Sinfoniëtta speelt op 21 november in de Lucaskerk in Elden een prachtig stuk dat nog zelden of nooit in Nederland is uitgevoerd: het Concertino voor vier trombones en strijkers van de Nederlandse componist Jan Koetsier. De solisten zijn Dik Bolt, Jilt Jansma, Chiel Volman en Jurgen Wentzel.

Dit concert vormt de afsluiting van het lustrumproject 'Meester en leerling' van Arnhem Sinfoniëtta.
De solisten zijn daarom zijn twee 'meesters' (trombonisten uit Het Gelders Orkest) met twee van hun leerlingen. Arnhem Sinfoniëtta bestaat 65 jaar, het hele lustrumjaar staat al in het teken van het thema 'Meester en leerling'. Dat begon met een masterclass door Vera Beths. Deze bekende violiste trad daarna, samen met een van haar leerlingen, als soliste op in een concert van Arnhem Sinfoniëtta in Musis Sacrum. Ook het optreden van kleine ensembles uit het orkest, op 3 oktober in het Openluchtmuseum, paste in het thema; de orkestleden werden hiervoor namelijk gecoacht door professionele musici, onder meer uit Het Gelders Orkest.

Op het programma van het concert op 21 november staan, naast het Concertino van Koetsier, het kleurrijke symfonisch gedicht Orpheus van Franz Liszt en de Derde symfonie van Max Bruch. Geen alledaags repertoire dus. Met dit verrassende programma breekt Arnhem Sinfoniëtta een lans voor muziek die alleszins de moeite waard is, en toch maar weinig in de concertzaal te horen is.

Max Bruch- Symfonie nr. 3
Franz Liszt- Symfonisch gedicht Orpheus
Jan Koetsier- Concertino voor vier trombones en strijkers
 Dik Bolt
 Jilt Jansma
 Chiel Volman
 Jurgen Wentzel
Concerten
zo21november201016:00R.K. Lucaskerk Elden, Arnhem
Kaartverkoop

Kaarten (€15,- CJP €7,50) zijn verkrijgbaar bij de leden van het orkest, bij muziekhandel Bergman (Koningstraat), via de website www.arnhem-sinfonietta.nl  en aan de zaal.


ReeksPeriodeWerken vanConcerten in
Concerten 2012okt 2012Bruch, Schubert, WagnerElden
Concerten 2011okt 2011Bizet, Schubert, von WeberElden
Concerten 2010nov 2010Bruch, Koetsier, LisztArnhem

Reeksen wachtend op redactionele goedkeuring:

ReeksPeriodeWerken vanConcerten in
Midzomernachtconcert jun 2019an Haydn, Bach, Mendelssohn, Bartók Arnhem
Naar boven | Sitemap | Contact

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 16 juli 2019.