Webpodium.nl
Webpodium.nl
Concertagenda Orkesten Podia Zoeken
 

Nieuwe Mannheim Orkest

OrkestNieuwe Mannheim Orkest  Website
ReeksProject 2009
DirigentQuentin Clare
Programma Op zaterdagavond 9 en zondagmiddag 10 mei zullen er in de Koningkerk te Voorburg en de Dominicuskerk te Amsterdam bijzondere concerten plaatsvinden: onder leiding van de talentvolle Engelse dirigent Quentin Clare zal een groep veelbelovende jonge musici onder andere het Dixit Dominus van Handel en het Gloria van Vivaldi uitvoeren. Het programma in de stijl van de Italiaanse Barok haakt daarbij in op het Handel jaar 2009 en... alle moeders kopen op 10 mei hun kaartje met korting.

Het Nieuwe Mannheim Koor en Orkest is een heroprichting van het originele Nieuwe Mannheim Orkest dat in het midden van de jaren negentig werd gestart door dirigent Quentin Clare om collegastudenten van het conservatorium de kans te geven podiumervaring op te doen. Het orkest gaf meer dan 30 succesvolle concerten in Groot Brittannië. Een groep studenten uit Leiden en Den Haag vond het de hoogste tijd om het orkest, in samenwerking met dirigent Quentin Clare, nieuw leven in de blazen in Nederland. Het pilot project in 2008 werd een daverend succes met een uitverkocht concert in Leiden.

In het eerste officiële project van de stichting staan werken van Handel (Dixit Dominus en Concerto Grosso opus 6 nr. 8) en Vivaldi (Gloria en Sinfonia al Santo Sepolcro) op het programma. We kennen Handel de Duitser en Handel de Engelsman, maar het Nieuwe Mannheim Koor en Orkest concentreert zich op de Italiaanse periode van Handel. In 1707 vertrok hij naar Italië en boekte daar in zeer korte tijd grote successen. In zijn drie jaren in Italië componeerde hij een grote hoeveelheid werken, geïnspireerd door de muzikale vernieuwingen die om hem heen plaatsvonden. Ook Vivaldi was een componist die in zijn stad Venetië een belangrijke bijdrage leverde aan de innovaties en welbekende stijl van de Italiaanse Barok. Het Nieuwe Mannheim Koor en Orkest geeft in de concerten een klein kijkje in deze muzikale keuken van 18e-eeuws Europa.

Het Nieuwe Mannheim Koor en Orkest ziet het als taak om podiumervaring te bieden aan getalenteerde jonge musici en conservatoriumstudenten uit heel Nederland en hen de mogelijkheid te geven repertoire op een stilistisch authentieke manier uit te voeren. Hierbij kiest de stichting voor projecten in diverse samenstellingen zodat ook minder gehoord repertoire voor bijvoorbeeld koor en orkest, zoals het Dixit Dominus, aan bod komt. Het orkest werkt samen met jonge professionele solisten uit binnen en buitenland, maar biedt ook jong onontdekt talent een kans: in het huidige programma zullen enkele solo's door koorleden worden ingevuld.
Georg Friedrich Händel- Dixit Dominus
 Nicola Wemyss
 Sarah Helsby Hughes
Georg Friedrich Händel- Concerto grosso, opus 6 nr. 8
Antonio Vivaldi- Gloria
 Nicola Wemyss
 Sarah Helsby Hughes
Antonio Vivaldi- Sinfonia al Santo Sepolcro
Henry Purcell- A Curtain Tune
Concerten
za9mei200920:15Koningkerk, Voorburg (nabij station Laan van NOI)
zo10mei200915:00Dominicuskerk, Amsterdam
Kaartverkoop Kaartverkoop aan de deur, reserveringen via contact@mannheimorkest.com of via www.mannheimorkest.com
Kaartjes 10/6 euro. Korting voor 65 , studenten en kinderen onder 14 jaar. Op 10 mei kopen ook alle moeders hun kaartje met korting.

ReeksPeriodeWerken vanConcerten in
Jong talent in de Herengrachtkerkokt 2009Haydn, Mendelssohn, MozartLeiden
Project 2009mei 2009Händel, Purcell, VivaldiAmsterdam, Voorburg
Mozart / Krommer
Naar boven | Sitemap | Contact

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 19 augustus 2019.