Webpodium.nl
Webpodium.nl
Concertagenda Orkesten Podia Zoeken
 

Symfonisch blaasorkest "de Amsterdamse Tramharmonie"

OrkestSymfonisch blaasorkest "de Amsterdamse Tramharmonie"  Website
ReeksMatinée Variée
DirigentGerrit de Weerd
KoordirigentMaria van Nieukerken
MedewerkingGroot Concertkoor Amsterdam
Saxofoonkwartet AdoSa
Programma Symfonisch Blaasorkest ATH presenteert op zondagmiddag 15 maart "Matinée Variée" in het Concertgebouw te Amsterdam. Er zijn werken te beluisteren van Tolga Kashif, Bernard van Beurden en Leonard Bernstein.

Om te beginnen staat het moderne werk 'The Queen Symphony' van Tolga Kashif op het programma. Al eerder voerde het orkest dit prachtige symfonische stuk uit in het Muziekgebouw aan 't IJ. Dit werk bestaande uit 6 delen, is geïnspireerd door de muziek van de legendarische popgroep Queen. The Queen Symphony is een kleurrijke compositie waarin thematisch materiaal van het werk van Queen is gebruikt in de beste klassieke tradities. De muziek van Queen klinkt zoals deze nog nooit heeft geklonken! Nummers als 'Bohemian Rapsody', 'Radio Gaga' en 'We are the Champions' komen op bijzondere wijze voorbij. Nogmaals zal het orkest dit ruim 1 uur durende werk uitvoeren met medewerking van het Groot Concertkoor Amsterdam en de solisten Lestari Scholtes, Lisanne Soeterbroek en Nelleke Hoekstra.

Na de pauze staat u iets zeer bijzonders te wachten! Symfonisch Blaasorkest ATH en Saxofoonkwartet Adosa brengen een nieuwe compositie ten gehore van de bekende Nederlandse componist Bernard van Beurden, Four Movements for Saxophone Quartet and Wind Orchestra. Dit werk, bestaande uit 4 delen (Allegro, Alla Marcia, Molto Adagio, Vivace non Troppo), heeft Bernard van Beurden geschreven in opdracht van dit saxofoonkwartet en beleeft deze middag zijn wereldpremière!

Tenslotte hoort u de Symfonische Dansen uit de 'West Side Story' van Leonard Bernstein. De musical 'West Side Story', die in 1957 op Broadway in première ging, is een bewerking van Shakespeares 'Romeo en Julia'. De echte doorbraak van deze musical kwam in 1961, toen de filmversie verscheen. Hiervoor werd de partituur grondig herzien en Bernstein stelde uit deze versie de suite met Symfonische Dansen samen.
Concerten
zo15maart200915:00Concertgebouw, Amsterdam
Kaartverkoop Entree: €20,00 / €17,50 (65 /CJP) incl. consumptie
Kaartverkoop: via www.concertgebouw.nl, de Reserveerlijn (020 6718345) of het Uitburo (0900 0191 - €0,40 pm)

ReeksPeriodeWerken vanConcerten in
Groot en Kleinokt 2012Aparicio-Barberán, Grainger, Waespi, ZimmerAmsterdam
Concert - Pini di Romanov 2011Appermont, Bellini, Katsjatoerian, Respighi, RoszaAmsterdam
Amsterdam ziet sterren!mei 2011Baadsvik, Devreese, Holst, Rimski-Korsakov, Strauss, Wagner, Williams, van BeurdenAmsterdam
ABCO concertfeb 2011Buerki, Devreese, Williams, van BeurdenOostzaan
Poems from Guantánamodec 2010Amsterdam
Klassiek Mozaïekmei 2010TjaikovskyAmsterdam
Matinée Variéemrt 2009Amsterdam
The Queen Symphonydec 2008Amsterdam

Reeksen wachtend op redactionele goedkeuring:

ReeksPeriodeWerken vanConcerten in
Deelname Wereld Muziek Concours jul 2013 Percy Grainger, Johan de Meij en Philip Sparke Kerkrade
Naar boven | Sitemap | Contact

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 26 juni 2019.