Webpodium.nl
Webpodium.nl
Concertagenda Orkesten Podia Zoeken
 

Arezzo Ensemble

OrkestArezzo Ensemble  Website
ReeksNederlandse barok
DirigentChris Pouw
Programma In dit programma ziet het Arezzo-Ensemble een paar lang gekoesterde wensen vervuld worden. Ten wordt muziek gespeeld van eigen bodem. Arezzo speelde in haar jonge geschiedenis al veel Duitse muziek en wijdde zich in twee recente projecten binnen het 'landenthema' al exclusief aan Italiaanse en Franse muziek. Dat maakte het ensemble nieuwsgierig naar de Nederlandse barokmuziek. De Franse en Italiaanse voorkennis van het Arezzo komt goed van pas, want de verbluffend mooie werken van Hellendaal en Van Wassenaer blijken een evenwichtige mélange van beide stijlen. Ook de muziek van de Italiaanse Amsterdammer Locatelli wordt voor deze gelegenheid maar even Nederlands genoemd. De namen van Hellendaal en Van Wassenaer mogen dan minder bekend in de oren klinken dan die van Locatelli en Vivaldi, in dit programma wordt laten horen dat deze Nederlandse muziek bepaald niet voor de Italiaanse hoeft onder te doen.

Daarnaast staan er al enige tijd enkele Bachcantates op de verlanglijst van het Arezzo-Ensemble. De kleinere bezetting van dit project maakt het mogelijk twee van de grote favorieten op de lessenaar te zetten: 'Ich habe genug' en 'Non sa che sia dolore'. De eerste cantate is niet voor niets een van de meest geliefde solocantates van Bach: het verlangen naar het hiernamaals is weliswaar niet bepaald een voor de hand liggend thema tegenwoordig maar de muziek maakt zelfs die gedachten meeslepend. Het wat minder bekende 'Non sa che sia dolore' is een wereldlijke cantate over afscheid nemen. Ook al geen vrolijkheid dus, maar wel wat lichter van toon en met een prachtige sinfonia als opening. Het Arezzo heeft Job Hubatka (bas) en Hilde van Ruymbeke (sopraan) uitgenodigd om te soleren.

Ten slotte wordt in dit programma aan de ervaren musici uit het Arezzo-Ensemble de gelegenheid gegeven om zich als solist binnen het orkest te profileren. In de concerti grossi staat een aantal violisten en een cellist in de schijnwerpers. In de cantates zijn er prachtige solopartijen voor hobo en fluit te vervullen. Het Arezzo-Ensemble is de afgelopen jaren sterk gegroeid in het orkestspel, maar hiermee geven we nog een spannende en interessante impuls aan het samen musiceren. Het programma wordt uitgevoerd onder leiding van onze vaste dirigent Chris Pouw.
Graaf Unico Wilhelm van Wassenaer- Concerto nr. 5 in f uit "Sei Concerti Armonici"
Pieter Hellendaal- Concerto nr. 1 in g, opus 3
Pietro Locatelli- Introduzione teatrale nr. 4, opus 4
Antonio Vivaldi- Concerto 'Madrigalesco', RV129
Johann Sebastian Bach- Cantate 'Non sai che sia dolore' voor sopraan en traverso solo, BWV 209
 Hilde van Ruymbekesopraan
Johann Sebastian Bach- Cantate 'Ich habe genug', BWV 82
 Job Hubatkabas
Concerten
za21april200720:15Geertekerk, Utrecht
zo22april200715:30Dominicuskerk, Amsterdam
Kaartverkoop voorverkoop via leden € 10,- (student/CJP) / € 12,- verkoop bij de kassa € 12,- (student/CJP) / € 14,-

ReeksPeriodeWerken vanConcerten in
Tournee 2009nov 2009Mozart, van BeethovenAmsterdam, Utrecht
Weihnachtsoratorium 2008dec 2008BachDen Haag, Rijswijk, Utrecht
Gluck - Orfeo en Euridice (opera)jan 2008 - feb 2008GluckUtrecht
Nederlandse barokapr 2007Bach, Hellendaal, Locatelli, Vivaldi, van WassenaerAmsterdam, Utrecht
Januari 2006 - Mozart concertenjan 2006MozartAmsterdam, Utrecht

Reeksen wachtend op redactionele goedkeuring:

ReeksPeriodeWerken vanConcerten in
Il Ritorno - Najaar 2013 okt 2013 J.S. Bach, J.J. Fux en G.F. Händel Utrecht
Naar boven | Sitemap | Contact

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 16 juli 2019.