Webpodium.nl
Webpodium.nl
Concertagenda Orkesten Podia Zoeken
 

Strijkorkest de Haagse Beek

Deze reeks is nog niet redactioneel goedgekeurd. De reeks kan onjuiste informatie bevatten en heeft nog geen links naar diepere pagina’s.

OrkestStrijkorkest de Haagse Beek
ReeksNajaar 2018
Dirigent Konradin Herzog
Programma

 Naast de bekende Serenade in E voor strijkers van Antonín Dvořák speelt De Haagse Beek het mooie Intermezzo opus 8 van de Franz Schreker en het Concert voor altviool en strijkorkest van de Nederlander Leo Smit. Daarmee in contrast klinkt het Insula Deserta van de Estse componist Erkki-Sven Tüür dat je even naar een geheel andere wereld vervoert.

Dana Zemtsov, de altviool soliste, heeft al vele competities gewonnen. Ze komt uit een bekende ‘altviool familie’ en wordt gezien als een van de meest veelbelovende altviolisten van haar generatie. Samen met haar familiekwartet presenteerde zij onlangs in Podium Witteman een nieuwe CD met werken voor vier altviolen.

Dirigent Konradin Herzog behaalde het Konzertdiplom cello aan de Zürcher Hochschule der Künste en sloot in 2013 de opleiding orkestdirectie aan het Conservatorium van Amsterdam met onderscheiding af. Daarna perfectioneerde hij zijn directievaardigheden tijdens de Nationale Master Orkestdirectie. Konradin stond voor verschillende orkesten, waaronder het Nationaal Jeugd Orkest en was regelmatig aktief in operaproducties. Sinds januari 2016 is hij de dirigent van het Amsterdamse Sweelinckorkest.

Antonín Dvořák - Serenade in E voor strijkers
Leo Smit - Concert voor Altviool en Strijkorkest
 Dana Zemtsov 
Erkki-Sven Tüür - Insulata Deserta
Franz Schreker - Intermezzo
Concerten
10 November 20:15 Lutherse Kerk, Delft, Noordeinde 4
11 November 15:30 Paleiskerk, Den Haag, Paleisstraat 8
Kaartverkoop

Entree 17,50 (15,-). Kinderen/studenten 7,50 (5,-)
Informatie en reserveren: www.haagsebeek.tk

Reeksen wachtend op redactionele goedkeuring:

ReeksPeriodeWerken vanConcerten in
Haagse Beek o.l.v. Klaus de Rijk feb 2015 Van Wassenaer, Bruch, Suk en W.A. Mozart Bleijenburg 3, 2511 VC Den Haag
Haagse Beek o.l.v. Marien van Staalen mei 2015 Mozart, Schumann, Bruckner en Jacob ter Veldhuis Lange Voorhout 15, 2514 EA, Den Haag, Korte Geer 1, 2611 CA, Delft (voormalige Legermuseum)
Voorjaar 2016 Kinderspel/Toekomstmuziek Felix Mendelssohn Bartholdy, Christos Hatzis en Reza Namavar Den Haag, Delft
Najaar 2018 nov 2019 Antonín Dvořák, Leo Smit, Erkki-Sven Tüür en Franz Schreker Delft, Noordeinde 4, Den Haag, Paleisstraat 8
Naar boven | Sitemap | Contact

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 24 augustus 2019.