Webpodium.nl
Webpodium.nl
Concertagenda Orkesten Podia Zoeken
 

HKW Wamel

Deze reeks is nog niet redactioneel goedgekeurd. De reeks kan onjuiste informatie bevatten en heeft nog geen links naar diepere pagina’s.

OrkestHKW Wamel
ReeksConcerten
Dirigent Willem van Zee
Dirigent Joop Boerstoel
MedewerkingPhilharmonie Gelre en Harmonie Koningin Wilhelmina
Programma

 

Leef! Harmonie Koningin Wilhelmina Wamel meets Philharmonie Gelre

 

Op zondag 10 februari ontmoeten twee Gelderse symfonische blaasorkesten elkaar. Philharmonie Gelre uit Arnhem o.l.v. Joop Boerstoel en Harmonie Koningin Wilhelmina uit Wamel o.l.v. Willem van Zee brengen onder de noemer ‘Leef!’ een gevarieerd programma ten gehore. De verbeelding die de muziek oproept staat centraal.

Programma
Harmonie Koningin Wilhelmina speelt als hoofdwerk de Derde Symfonie van James Barnes. Dit werk schreef de Amerikaanse componist tijdens één van de moeilijkste periodes van zijn leven. Het tragische stuk gaat over het proces rondom het overlijden van zijn jonge dochter Natalie. In het vierdelige werk vertelt de componist over de verbittering en boosheid die de dood met zich meebrengt. Het afscheid van zijn dochter en een fantasie over hoe het zou zijn als zijn dochter nog in leven was, klinkt in het derde deel. Het laatste deel vertegenwoordigt de wedergeboorte van geest en verzoening voor iedereen.

“A long time ago in a galaxy far, far away…”, deze zin, met bijbehorende heroïsche muziek, doet al meer dan 40 jaar de harten van veel filmfans sneller kloppen. John Williams schreef de muziek voor het Star Wars-epos en liet zich daarbij inspireren door grote componisten uit het verleden. Philharmonie Gelre speelt de mooiste en spannendste muziek uit deze filmreeks. John Williams is ook jarenlang vaste dirigent geweest van de Boston Pops. Dat orkest is nauw verbonden met het Boston Symphony Orchestra waar Leonard Bernstein veelvuldig gastdirigent was. Bernsteins karakteristieke stijl met jazz-, klezmer- en musical-invloeden is een inspiratiebron voor veel hedendaagse componisten. Van Bernstein brengt Philharmonie Gelre het werk “On the Town” ten gehore.
I
nleiding
Om 14:00 uur geeft Margriet Kalkers in de Annazaal een inleiding op het programma. U krijgt hier een toelichting op de werken die door beide orkesten worden gespeeld. Deze inleiding kan bijdragen aan een intensere beleving van het concert.

Aanvang van het concert is 15:00 uur.

 

Concerten
10-02-2019 15.00 De Vereeniging, Keizer Karelplein 2d, Nijmegen
Kaartverkoop

Kaarten à €17,50 zijn verkrijgbaar bij de leden of via de Vereeniging Nijmegen:https://www.stadsschouwburgendevereeniging.nl/programma/4342/Leef_/Harmonie_Koningin_Wilhelmina_Wamel_meets_Philharmonie_Gelre/


ReeksPeriodeWerken vanConcerten in
HRFSTWNDdec 2008Arban, Arutunian, Hanson, MoessorgskiNijmegen
Voorjaarsconcerten 2008jun 2008Bernstein, Horovitz, Piston, de MeijDruten
Concerto Mediterraneodec 2007Nijmegen

Reeksen wachtend op redactionele goedkeuring:

ReeksPeriodeWerken vanConcerten in
Concerten feb 2019 Keizer Karelplein 2d, Nijmegen
Naar boven | Sitemap | Contact

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 26 juni 2019.