Webpodium.nl
Webpodium.nl
Concertagenda Orkesten Podia Zoeken
 

Strijkorkest de Haagse Beek

Deze reeks is nog niet redactioneel goedgekeurd. De reeks kan onjuiste informatie bevatten en heeft nog geen links naar diepere pagina’s.

OrkestStrijkorkest de Haagse Beek
ReeksHaagse Beek o.l.v. Klaus de Rijk
Secretaris Ellen Dieleman
MedewerkingStrijkorkest de Haagse Beek
Programma

Klaus de Rijk studeerde orkestdirectie bij Tilo Lehman aan het Zwols Conservatorium. Nog tijdens zijn studie was hij dirigent van het Oost-Gelders Symphonie Orkest en de Noordveluwse Operette Vereniging. Na een overstap naar de diplomatie was hij ondermeer cultureel attaché op de Nederlandse ambassades in Boedapest en Rome. Sinds 2012 speelt hij viool in De Haagse Beek en in juli vorig jaar stond hij voor het eerst als dirigent voor ons orkest.

Laura Keuzenkamp (1988) kreeg op 9-jarige leeftijd haar eerste vioollessen van Florine Smits bij het Centrum voor Kunst en Cultuur in Zoetermeer. Op haar elfde maakte zij de overstap naar de altviool bij Anne Claas en Genevieve van Dijk. Laura heeft de studie Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht in 2011 afgerond. Na het voltooien van haar Bachelor aan het Conservatorium van Maastricht zal ze dit jaar haar Master Altviool afronden bij Julia Dinerstein.

Laura heeft deelgenomen aan onder andere het EVO-CKC muziekconcours, de Maassluise Muziekweek en het Entreé Kamermuziekconcours en in diverse orkesten gespeeld. Daarbij volgde ze masterclasses in binnen- en buitenland bij Julia Dinerstein, Mikhail Zemtsov, Wladimir Kossjanenko en Alexander Zemtsov.

Laura heeft een privé-lespraktijk aan huis en daarnaast is zij vanaf oktober 2013 als docente viool en altviool verbonden aan Het Leerorkest te Amsterdam waar zij wekelijks kinderen groepslessen geeft. In Den Haag werkt zij mee aan het FiddleKids muziekprogramma van Vereniging Hofstads Jeugdorkest.

Strijkorkest de Haagse Beek
De Haagse Beek is een riviertje dat eigenwijs hier en daar ondergronds loopt en dan plots naar boven komt op de mooiste locaties van de stad (zoals bij het Vredespaleis en de Hofvijver) om de mensen te verfrissen. En dat is ook de doelstelling van Strijkorkest de Haagse Beek: verfrissing, maar dan in muzikale vorm, door op bijzondere locaties klassieke muziek ten gehore te brengen die men niet mag missen! De musici zijn strijkers met een beroepsachtergrond of gevorderde amateurs en komen samen vanuit de regio's Den Haag, Delft en Rotterdam om samen in projectvorm zoveel mogelijk prachtige muziek te laten stromen.

van Wassenaer - Concerto Armonico # 6
Bruch - Romance voor altviool en strijkers in F op. 85
 Laura Keuzenkampaltviool
Suk - Serenade opus 6 (1e en 2e deel)
W.A. Mozart - Divertimento in D KV 360
Concerten
22-02-2015 16:00 Deutsche Evangelische Kirche, Bleijenburg 3, 2511 VC Den Haag
Kaartverkoop

via www.haagsebeek.tk

Reeksen wachtend op redactionele goedkeuring:

ReeksPeriodeWerken vanConcerten in
Haagse Beek o.l.v. Klaus de Rijk feb 2015 Van Wassenaer, Bruch, Suk en W.A. Mozart Bleijenburg 3, 2511 VC Den Haag
Haagse Beek o.l.v. Marien van Staalen mei 2015 Mozart, Schumann, Bruckner en Jacob ter Veldhuis Lange Voorhout 15, 2514 EA, Den Haag, Korte Geer 1, 2611 CA, Delft (voormalige Legermuseum)
Voorjaar 2016 Kinderspel/Toekomstmuziek Felix Mendelssohn Bartholdy, Christos Hatzis en Reza Namavar Den Haag, Delft
Najaar 2018 nov 2019 Antonín Dvořák, Leo Smit, Erkki-Sven Tüür en Franz Schreker Delft, Noordeinde 4, Den Haag, Paleisstraat 8
Naar boven | Sitemap | Contact

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 16 juli 2019.