Webpodium.nl
Webpodium.nl
Concertagenda Orkesten Podia Zoeken
 

KHO

Deze reeks is nog niet redactioneel goedgekeurd. De reeks kan onjuiste informatie bevatten en heeft nog geen links naar diepere pagina’s.

OrkestKHO
ReeksHRFSTWND 2013
Dirigent KHO Jurgen Nab
Dirigent OBK Ghislain Bellefroid
MedewerkingKoninklijke Harmonie Oosterbeek
Harmonie-orkest OBK Bennekom
Programma

 Op zondagmiddag 3 november 2013 geven de Koninklijke Harmonie Oosterbeek en Harmonie OBK Bennekom, een concert in de Grote Zaal van de Junushoff te Wageningen. Dit concert vindt plaats in het kader van de jaarlijkse concertserie HRFSTWND. Doelstelling van HRFSTWND is om een breed publiek kennis te laten maken met de mogelijkheden van de moderne symfonische blaasorkesten. HRFSTWND staat voor muzikale ontdekkingen, verrassende programma’s en interessante combinaties van orkesten en solisten.

De KHO onder leiding van Jurgen Nab brengt een programma in twee delen. Het eerste deel is opgebouwd uit composities van Italiaanse herkomst, in het kader van het Verdi-jaar. De bekende Italiaanse operacomponist werd 200 jaar geleden geboren. De KHO brengt onder meer de Ouverture LA FORZA DEL DESTINO van Giuseppe Verdi ten gehore. Het programma voert langs Italiaanse composities vanaf de tijd van Verdi naar de moderne tijd en omvat ook BANDA SUCRE van Giovanni Orsomando en AL PIEMONTE van Carlo Pizzini. Het tweede programmaonderdeel van de KHO betreft een werk voor een solist op bastrombone met harmonieorkest, het KONZERTSTÜCK FÜR BASSPOSAUNE van Marco Puetz. Solist in dit bijzondere driedelige werk is Dick Bolt, bastrombonist in Het Gelders Orkest.

OBK Bennekom zal 2 bijzondere composities ten gehore brengen. Onder leiding van Ghislain Bellefroid neemt zij u mee op reis naar de sterren met het werk 'Sidus' van T. Doss. Een werk waarbij prachtige melodieën afgewisseld worden met aparte effecten zoals sissende slangen en klaagzang in het orkest. Vervolgens zal OBK het werk 'Perception' uitvoeren. Dit werk is speciaal voor het aanstaande podiumconcours geschreven door Tom Schippers, een zeer getalenteerd OBK-lid, waarvan ook al een werk is gespeeld tijdens het nieuwjaarsconcert van het NBE in Het Concertgebouw. Het werk ‘Perception’ bestaat uit 3 delen, waarbij het 1e deel met impulsen uit diverse hoeken van het orkest garant staat voor een kleurrijk geheel aan diverse impressies. Het 2e deel is gebaseerd op het gedicht ´Correspondances´ van Baudelaire, waarin de dichter overweldigd wordt door verschillende impressies uit de natuur en een extatische ervaring meegeeft. Tijdens het 3e en laatste deel treden diverse schrikreacties op vanuit onverwachte prikkels.

G. Verdi / F.Cesarini - Ouverture La Forza del Destino
C.A. Pizzini / G.Buitenhuis - Al Piemonte
M. Pütz - Konzertstück für Bassposaune (NL première)
G. Orsomando - Banda Sucre
S. Prokovjev - Athletic Festival March
T. Doss - Sidus
T. Schippers - Perception (Wereldpremière)
Concerten
03-11-2013 15.00 u Junushoff, Wageningen
Kaartverkoop

 Aan de zaal, 15 euro.

Voorverkoop bij de kassa van de Junushoff en via de verenigingen 12,50 euro. Kaarten ook te bestellen via paul@harmonie-oosterbeek.nl


ReeksPeriodeWerken vanConcerten in
La Passio de Cristmrt 2013Ferran, Mertens, Whitacre, de MeijArnhem, Huissen, Oosterbeek
RICE ON PEGASUSnov 2009Appermont, Gauger, Glennie-Smith, Graham, Mertens, Poelman, Remmers, SparkeOosterbeek
RIDE ON PEGASUS "JUNIOR"nov 2009The Beatles, de HaanOosterbeek

Reeksen wachtend op redactionele goedkeuring:

ReeksPeriodeWerken vanConcerten in
HRFSTWND 2013 nov 2013 G. Verdi, C.A. Pizzini, M. Pütz, G. Orsomando, S. Prokovjev, T. Doss en T. Schippers Wageningen
La Passio de Crist 2014 apr 2014 Ottorino Respighi, Jacob de Haan en Ferrer Ferran Arnhem, Oosterbeek
Naar boven | Sitemap | Contact

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 24 augustus 2019.